Telia överklagar Ipreddom än en gång

Jag läser i Metro och flera olika bloggar om att Telia förlorade i hovrätten, men överklagar igen. De vill inte lämna ut sina kunders uppgifter, heder åt dem!

Marcus Grundén ställer relevanta frågor:

En stor fråga är, ska de som möjliggör tekniken för fildelning, ska de straffas? Eller ska de som utnyttjar den på fel sätt straffas?

Han drar paraleller mellan de som möjliggör fildelning och biltillverkare:

De tillverkar bilar som har sådan prestanda för att man ska kunna bryta mot lagen utan de säger att man ska göra det. Precis som många fildelningssajter, de säger inte man ska bryta mot lagen men användarna gör det i vissa fall ändå. […] Om man sätter kravet på att man ska lämna ut information om de ladda ner på fildelningssajter, ska även SAAB då lämna ut information om när en bil har gått för fort till Polisen?

Marcus kommer fram till att fildelningsfrågan bör lösas på ett sätt som fungerar nu och i framtiden. Däremot säger inte folkpartisten Marcus hur det ska göras. Själv är jag övertygad om att det bästa sättet att få ett slut på cirkusen är att legalisera fildelning för privat bruk.

Tycker du det låter vettigt? Kryssa PP i höst!

Annonser

1 kommentar

  1. […] mer på: Kristianstadsbladet, SVD, DN, Kapten TOQ, Falkvinge. Dela/Bokmärk var a2a_config = a2a_config || {}; a2a_localize = { Share: "Share", […]


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s